Susret hrvatske katoličke mladeži

  U organizaciji  Bjelovarsko-križevačke biskupije u Bjelovaru je održan Susret hrvatske katoličke mladeži koji je okupio sedam tisuća mladih iz Hrvatske i 4 susjedne zemlje : Bosne i Hercegovine, Srbije, Njemačke i Austrije.

  • Nezaboravan susret  mladih vjernika nakon pet godina pauze održan je uz pomoć svih župa i župljana Bjelovarsko - križevačke biskupije koji su im osigurali smještaj, druženje i ručak u župama te organizirani odlazak u Bjelovar, gdje se je održavalo središnje misno slavlje.
  • Unatoč nevremena i kiše, sa središnjeg Bjelovarskog trga ,Eugena Kvaternika ispred katedrale organizirano je hodočašće mladih i nekoliko biskupa za križem do Bjelovarskog stadiona.
  • Središnji dio susreta bilo je misno slavlje koje je predvodio Bjelovarsko- križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak u zajedništvu s apostolskim nuncijem u Hrvatskoj Giorgiom Linguom, zagrebačkim nadbiskupom Želimirom Puljićem, 20-ak hrvatskih (nad)biskupa, povjerenicima za pastoral mladih te brojnim okupljenim svećenicima i časnim sestrama.
  • Prije početka misnog slavlja apostolski nuncij pročitao je pismo Svetog Oca upućeno mladima na Susretu hrvatske katoličke mladeži : “Ustanite i branite istinu i one čiji se glas ne može čuti u društvu, ustanite i posvjedočite o novom pogledu koji vam omogućava da očima punim divljenja promatrate cijeli svijet, ustanite i posvjedočite da je kroz oprost i Božje milosrđe moguće obnoviti narušene ljudske odnose te da je moguće ponovno podignuti klonuli ljudski duh i povratiti nadu. Ustanite i posvjedočite s radošću da Krist živi“ – stoji u poruci mladima koju je uputio Sveti Otac!
  • Nakon misnog slavlja uslijedilo je zahvalno slavljenje koje je predvodila zajednica Božja pobjeda a susret je završio sa zahvalnim klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom koje je predvodio Don Damir Stojić.
  • Novi susret mladeži najavljen je za 2024.u Gospićko - senjskoj biskupiji.

Napisala: Dubravka Vukoja

Datum objave: 25. 09. 2022.
  Novosti - Sve