Bespovratne potpore za seoski turizam

Župan Bjelovarsko- bilogorske  županije, Marko Marušić potpisao je u Gornjoj Ploščici 25 ugovora o bespovratnim sredstvima županije sa pružateljima usluga smještaja u ukupnoj vrijednosti od 500 tisuća kuna.

  • Želja nam je pomoći mladim obiteljima, rekao je Marušić u Gornjoj Ploščici na obiteljsko turističkoj destinaciji „Klara“, obitelji Marije i Darija Šonjić, dodajući, da je to prilika za zapošljavanje i ostanak mladih obitelji u ruralnom području kao i za otvaranje novih tržišta OPG-ima koji proizvode hranu.
  • Ovim mjerama financijske bespovratne pomoći želimo potaknuti ljude da se još više bave seoskim turizmom, rekao je, direktor turističke zajednice Bjelovarsko- bilogorske županije Marcel Medak, ističući primjer nedavno otvorene „Klare“, koja je 30-a po redu kuća za odmor u Bjelovarsko- bilogorskoj županiji i već bilježi odlične turističke rezultate tijekom cijelog ljeta.
  • Vlasnici „Klare“ dobili su bespovratnih 25 tisuća kuna, koje ću uložiti u modernizaciju postojećih vanjskih kapaciteta, velike terase i bazena. Više smo nego zadovoljni sa dobivenim sredstvima jer nam je svaka financijska pomoć dobro došla s obzirom da smo adaptaciju stare kuće i štaglja, uređenje dvorišta, izgradnju bazena i nadstrešnice sa vanjskim grilom financirali sa vlastitom ušteđevinom, kažu Šonjići. Iako smo kuću „otvorili“ za goste u lipnju, ljeto nam je bilo popunjeno sa gostima iz Austrije, koji se zadrže kod nas po tri tjedna i to sa svojim kućnim ljubimcima, što stranci vrlo cijene- zaključuju Marija i Dario Šonjić.
  • Financijska sredstva, zajednički su osigurali Bjelovarsko- bilogorska županija, Hrvatska turistička zajednica i turistička zajednica BBŽ-a.

Tekst: Dubravka Vukoja
Foto: Dubravka Vukoja

Datum objave: 30. 09. 2022.
  Novosti - Sve