Olujno nevrijeme u Bjelovarsko - bilogorskoj županiji

Župan Bjelovarsko- bilogorske županije Marko Marušić sazvao je službe stožera Civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije koje su bile angažirane oko sanacije posljedica olujnog nevremena koje je najviše pogodilo Čazmu, Berek i Grubišno Polje.

- Izražavajući svoje zadovoljstvo, zbog brze intervencije nakon nezapamćene elementarne nepogode koja je pogodila neke dijelove županije, župan Marušić zahvalio se je : vatrogascima, Crvenom križu, liječničkim ekipama, djelatnicima komunalca i HEP-a te svim ljudima koji su sudjelovali u pomoći stradalim sugrađanima. Želim se zahvaliti i Vladi RH koja nam je stavila na raspolaganje sve resurse u ovakvim nepredviđenim situacijama. Najveća je sreća u ovoj nesreći da nije bilo više žrtava s obzirom na opseg razornog nevremena, istakao je Marušić, dodajući da se ozlijeđena djevojčica dobro oporavlja u Klaićevoj bolnici nakon ozlijede noge.

- Unatoč nevremena, sve ekipe su sjajno i žurno odradile sve potrebne zadaće na terenu u takvim situacijama. Do sada je zaprimljeno 350 intervencija tako da je na terenu i dalje preko 100 ljudi što vatrogasaca, HGSS-a, Crvenog križa i svih službi koje omogućavaju obiteljima povratak u njihove domove - zaključio je župan Marušić.


Napisala: Dubravka Vukoja
Foto: Branka Sobodić

Datum objave: 18. 09. 2022.
  Novosti - Sve