Daruvarskom zdravstvenom turizmu 100 milijuna kuna

 Daruvarske toplice dodatnim ulaganjima u modernizaciju i proširenje postojećih kapaciteta od lječilišnog do sportskog djela toplica imaju sigurnu turističku budućnost.

- Toplice su trenutno u pripremi dokumentacije za natječaj Ministarstva turizma  pod nazivom „Nacionalni plan oporavka i otpornosti“ kojim se planira izvršiti rekonstrukcija i adaptacija smještajnih kapaciteta, komercijalnog dijela Toplica i povećanje vodenih površina vanjskih bazena za 20 posto- najavio je ravnatelj ustanove , Ratko Vuković.

U planu je i izgradnja nove sportske dvorane koja će služiti za pripreme profesionalnih sportaša iz županije, Hrvatske i Europe. Veličina ove investicije, prema prvim procjenama kreće se oko 100 milijuna kuna- rekao je Vuković.

- Ministrica turizma, Nikolina Brnjac, u sklopu posjete Bjelovarsko- bilogorskoj županiji i Gradu Daruvaru obišla je i obnovljeno multifunkcionalno igralište, popularni stari Sokol , na kojemu su trenirale brojne generacije Daruvarčana kroz proteklih sto godina. Obnovu Sokola, resorno ministarstvo, sufinanciralo je sa 500 tisuća kuna.

Vrlo nam je važan lječilišni i sportski segment kontinentalnog turizma- kazala je Brnjac, dodajući da će Ministarstvo turizma ove godine u sportsku infrastrukturu uložiti još 20 milijuna kuna.

- Marko Marušić, župan Bjelovarsko-bilogorske županije zahvalio se je ministrici Brnjac na posjeti županiji, jer je to ujedno bila i dobra prilika da ju upoznaju sa situacijom   turizma u kontinentalnoj Hrvatskoj. Veseli me, istakao je Marušić da se u posljednja 4 mjeseca u županiji bilježi porast noćenja za 30 posto u odnosu na isto razdoblje u protekloj godini. Proširenjem kapaciteta Toplica zaposlit će se i novi ljudi, tako da ćemo imati dvostruku korist - smanjenje broja nezaposlenih i financijsku dobit.bg

- Gradonačelnik Daruvara, Damir Lneniček, ponosan je na svoj grad, koji je ,kako kaže ,već nekoliko puta ranijih godina od strane Hrvatske turističke zajednice proglašen najljepšim malim gradom u Hrvatskoj .Cilj nam je, zaključio je gradonačelnik i dalje ulagati u sport i sportsku infrastrukturu Daruvara.
 

Napisala: Dubravka Vukoja

Datum objave: 27. 05. 2022.
  Novosti - Sve