Turističke manifestacije u zelenoj Hrvatskoj

Od izuzetnog je interesa da turizam zaživi i u kontinentalnoj Hrvatskoj. To je rečenica koja se je bezbroj puta ponovila uoči ljetnih mjeseci u Slavoniji, Moslavini, Bilogori, Podunavlju, Podravini…no, svjedočimo realnosti da se ipak, kada je riječ o turizmu prioritet daje morskom uzobalju i otočnom turizmu, dok je kontinent još uvijek u nekom trećem planu budućnosti, iako postoje veliki potencijali za ruralni turizam.

- Bjelovarsko-bilogorska  županija i Turistička- zajednica županije donijeli su odluku o financijskoj potpori 26 različitih manifestacija  sa 300 tisuća kuna. Na natječaj se je prijavilo ukupno 15 prijavitelja sa različitim turističkim projektima na otvorenom, što je za svaku pohvalu, istakao je župan Marko Marušić, jer su ljudi  željni druženja i zabave na otvorenom nakon dvije godine zabrana zbog korone. Isto tako, očekujemo da će se u sklopu manifestacija, predstaviti i gastro ponuda našeg podneblja ali i ostala ponuda malih obiteljskih gospodarstava.

- Direktor TZ BBŽ Marcel Medak, istakao je da su upravo te manifestacije i događanja na kontinentu jedan od ključnih proizvoda. Manifestacije su generator i nositelj motiva dolaska u našu destinaciju. Veliki interes pokazale su općine, gradovi i udruge u kulturi pa se nadam da ćemo u idućoj godini moći osigurati više novca iz županijske i blagajne iz turističke zajednice kako bismo te događaje još snažnije podržali - kazao je Medak, zahvalivši županu na suradnji i podršci.

- Dani šljiva i rakije u Siraču, daruvarski Vinodar, Dani krumpira u Hercegovcu i garešnička Gariglazbijada dobili su najveće iznose, koje se kreću preko 20 tisuća kuna. Boro Bašljan, načelnik općine Hercegovac zahvalio se je u ime potpisnika ugovora na dobivenom novcu, njihovi  12. Dani krumpira dobili su 20,5 tisuća kuna. Kako je u Hrvatskoj sjedište proizvodnje i prerade krumpira upravo u Hercegovcu gdje se tradicionalno, već 11 godina održava jedinstvena manifestacija u čast krumpira i svih proizvoda od te povrtne biljke, popularno nazvana „Krumpirijada“,  ova sredstva će biti značajna pomoć u realizaciji manifestacije koju posjećuju ljudi iz cijele Hrvatske- poručio je Bašljan.
 

Napisala: Dubravka Vukoja

Foto: Dubravka Vukoja

Datum objave: 16. 05. 2022.
  Novosti - Sve