Zapisi iz braniteljskog pera 2016. godine

U Bjelovaru je 26.rujna 2016.godine održana jedinstvena kulturna književna manifestacija u sklopu Dana grada i Dana Bjelovarskih branitelja pod nazivom “Domoljubni zapisi iz braniteljskog pera” koja je okupila braniteljice iz cijele Hrvatske koje pišu stihotvorje iz vlastitog životopisa.

Sve one kroz pisanu riječ govore o svojoj dubokoj tuzi i tragediji zbog izgubljenog člana obitelji u obrambenom Domovinskom ratu, o teškoj invalidnosti, o kroničnoj agoniji traženja istine i osude počinitelja zločina nad svojim članom obitelji te o velikom porastu bolesti /karcinoma, moždanih i srčanih udara, teškom obliku PTSP-a / koje su nastale kao posljedica i uzrok strahota koje su prošle tijekom i nakon Domovinskog rata.

Prema službenim podacima u ratu je sudjelovalo preko 23 tisuće braniteljica koje bi konačno trebale dobiti i zasluženo mjesto u novom Zakonu o braniteljima što im je osobno obećao i ministar branitelja, general Tomo Medved. Svaki dan napusti nas 10 braniteljskih duša, što zbog bolesti a što zbog suicida, prosjek životne dobi braniteljske populacije je više nego strašan i alarmantan, SAMO 50 godina.

Datum objave: 11. 02. 2022.
  Kolumne - Sve