Nezaboravna proslava praznika rada na dvije lokacije u Daruvaru

U organizaciji grada Daruvara, Daruvarčani i brojni gosti iz Bjelovarsko- bilogorske i drugih županija, i ove su godine uživali u proslavi Praznika rada na dvije atraktivne lokacije, kod sportskog ribnjaka Jezero i na poznatom planinarskom izletištu Petrov vrh.

- O broju posjetitelja govori i činjenica da je u samo pola sata, podijeljeno čak tisuću porcija graha a gastroljupci su na Jezeru imali priliku uživati i u tristo porcija ukusnog ribljeg paprikaša, kojega su od tek ulovljene ribe skuhali ribiči ŠRD Toplica- Daruvar. Svoja kuharska umijeća pokazali su iskusni kuhari  tog pučkog specijaliteta, Marijan Novak na Jezeru i Željko Čubrilović na Petrovom vrhu.

- Kao i svake godine, gradonačelnik Damir Lneniček, aktivno je sudjelovao u pripremi cjelokupne prvosvibanjske manifestacije, kako u cjelokupnoj organizaciji prvosvibanjske veselice, tako je pokazao i svoje znanje iz kulinarstva a kao suport bile su uz njega vrijedne i iskusne članice, udruge „Katarine Zrinski“, Andrijana Slivar i Gordana Delač te  žene iz „Lige protiv raka“, Milada Sofka i ostale.

- Izuzetno sam zadovoljan odazivom građana na obilježavanje Praznika rada, svi su zadovoljni i sretni a hvala Bogu poslužilo nas je i prekrasno vrijeme, rekao je Lneniček, dijeleći građanima porcije graha. Na oduševljenje brojnih umirovljenika sa malim mirovinama, svatko tko je imao posudicu, dobio je porciju graha i za večeru.“ Danas je na Jezeru, dogovoreno, da ćemo u svakom slučaju morati iduće godine, udvostručiti i grah i „fiš paprikaš“- zaključio je Lneniček!“

- Zanimljivo je bilo vidjeti i saborskog zastupnika, za Češku i Slovačku nacionalnu manjinu u RH, Vladimira Bileka,sa pregačom i grabilicom, dok dijeli posjetiteljima : grah, riblji paprikaš, kruh, pivo i “gemište“, i to sve besplatno-h dodao je Bilek!

- Petrov vrh, omiljeno izletište Daruvarčana i planinara iz cijele Hrvatske, već desetljećima, je omiljena destinacija svih populacija građana za Praznik rada, od najmlađih do najstarijih, kaže, zadovoljni, Igor Jareš, dodajući, da je grah naprosto „planuo“ ali je zato živa muzika potrajala do kasnih večernjih sati.
 

Napisala: Dubravka Vukoja
Fotografije: Dubravka Vukoja

Datum objave: 02. 05. 2023.
  Novosti - Sve