Najveća Uskrsna priča u Hrvatskoj i Europi i ove je godine zasvijetlila na poznatom imanju Zlatka i Alena Salaja. Tisuće svjetlećih pisanica i uskrsnih instalacija domaćih životinja, dio su velike Uskršnje čarolije koja „živi“ od 7.04. do 23.04. u Grabovnici pokraj Čazme. Ovaj zahtjevni neobični obiteljski projekt obitelji Salaj, koji predstavlja nezaboravnu radost i djeci i odraslim posjetiteljima priprema se nekoliko mjeseci unaprijed i predstavlja prepoznatljivi turistički brend Čazme i Bjelovarsko - bilogorske županije.

Ove godine, posebnu pažnju brojnih turista predstavlja i izrada drvenih anđela, veličine 4 metra, koju radi poznati njemački kipar, Martin Reichmann, inače, Alenov prijatelj. Ove godine, mora se posebno pohvaliti u Uskršnjoj priči sudjeluje i najmlađi Salaj, Luka, petnaestogodišnjak, koji će kako kaže senior Zlatko , naslijediti i nastaviti ovu turističku bajku.

Posebno sam sretan, kaže nam Zlatko Salaj, da naša Uskrsna priča traje već 6 godina i da prema komentarima brojnih posjetitelja iz cijelog svijeta, ovakav lijepi uskrsni događaj, nikada nigdje nisu vidjeli i doživjeli ! Moje srce je puno radosti i zadovoljstva, kada znam da će moja životna želja i ostvareni dječji snovi, biti ostvareni i nastavljeni preko sina Alena i unuka Luke - dodaje, zadovoljni vlasnik imanja, Zlatko Salaj.

Isto tako, treba istaći, da je cijena ulaznice samo 20 kuna, kako bi se djelomično pokrili troškovi struje i održavanja, dok su ulaznice za djecu, osobe s invaliditetom ili s posebnim potrebama, besplatne.

Ovu priču koja vas ostavlja bez daha , prizore, čudesna svjetla i svu čaroliju Uskrsa , teško je opisati riječima, viđeno, kažu Salajevi gosti na imanju, uz preporuku, treba doći i vidjeti tu čaroliju koja živi u čovjeku do novog idućeg USKRSA!!!

Napisala: Dubravka Vukoja

Fotografije: Alen Salaj

Datum objave: 08. 04. 2023.
  Novosti - Sve