Kao i brojni drugi blagdani čije slavlje organizira općina Nova Rača, ovogodišnja Uskršnja  svetkovina, ostat će dugo u sjećanju, kako samih mještana, brojnih posjetitelja Bjelovarsko-bilogorske županije,  tako i ljudi iz drugih županija, koji su na privremenom radu u susjednim zemljama.

Ove godine s obzirom da je blagdan Velikog Petka, kada je zapovjedna post i nemrs, pripremili smo, kao pravi domaćini, posebno gastro iznenađenje u samom centru općine, skuhali smo preko  60 litara crnog rižota, što je oko 400 porcija, na zadovoljstvo naših mještana i gostiju, istakao je načelnik općine, Darko Knežić.

Posebnu pohvalu u pripremanju morskog Dalmatinskog specijaliteta, “crnog rižota“ zasigurno su zaslužile, Dragica Vlahović i Marija Knežić, koje se mogu pohvaliti sa svojim rižotom od sipa i lignji, a koji  je po okusu u rangu sa rižotom poznatih  Hrvatskih kuhara, morskih specijaliteta.

Isto tako, upriličili smo posebno iznenađenje na našem trgu i za naše male vrtićance,  „Račiće“ , koje su posjetili kostimirani uskršnji zec i medvjed. Za vesele mališane i njihove tete pripremili smo i punu košaricu slatkiša, koje sam im osobno podijelio - kaže zadovoljan, Knežić.

I ovih Uskršnjih blagdana, dodaje, načelnik Knežić, a siguran sam i mojim najbližim suradnicima, glavni je cilj, vidjeti zadovoljne i sretne sugrađane, svih populacija, od najmlađih do najstarijih, tako, da ćemo sa tradicijom darivanja, nastaviti i dalje, već prema prigodi i planiranim događajima!
 

Napisala : Dubravka Vukoja
Fotografije: Dubravka Vukoja

Datum objave: 08. 04. 2023.
  Novosti - Sve