Jozefina - prva djevojka u županiji sa vozačkom dozvolom za autobus

Na ugodno iznenađenje brojnih vozača u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji odnedavno na prometnicama županije mogu susresti  autobus za čijim je volanom mlada vozačica, Jozefina Tomić iz Velikih Bastaja.

Ovoj lijepoj 32- godišnjakinji, 2023.godina završila je ispunjenjem životnog sna, uspješno je položila prometne propise i sigurnosna pravila i upravljanje autobusom u Osijeku i dobila vozačku dozvolu D kategorije.

Njegovateljica Jozefina uz 12- godišnju B kategoriju sada ima i D, sa čime se posebno ponosi i iz razloga što su ju svi osporavali govoreći joj : to nije za ženu, to je muški posao, kako ćeš ti voziti tako veliko vozilo po gradovima, priča nam sa osmjehom, prva djevojka, vozačica autobusa u bjelovarskoj županiji.

Nisam odustajala od svoje ideje koja je u meni tinjala gotovo 10 godina, bila sam uporna i odlučna, vjerujući u svoj inat, kada nešto odlučim u životu onda od toga ne odustajem, dok plan ili ideju i ne realiziram.

Poseban je osjećaj odgovornosti, kada u retrovizoru vidite iza sebe ogromno dugo vozilo u kojem bezbrižno sjedi 50 i više putnika za čiju sigurnost  sam upravo ja odgovorna. Moram priznati da kao žena, prilikom vožnje, ne osjećam nikakvi strah već adrenalin uz koji sam duboko  usredotočena samo i jedino na vožnju i cilj prema kojemu vozim.

O mogućim planovima, dali odlazim u inozemstvo zbog znatno većih primanja vozača nego kog nas u Hrvatskoj trenutno ne želim niti razmišljati jer prvo želim upoznati našu Domovinu – poručuje, sretna i nasmijana Jozefina Tomić, prva djevojka, vozačica autobusa u Bjelovarsko- bilogorskoj županiji!
 

Napisala: Dubravka Vukoja

Datum objave: 29. 12. 2023.
  Novosti - Sve