Bjelovarske toplice su najveći povijesni i turistički projekt grada Bjelovara

Buduće Bjelovarske toplice „Terme Bjelovar“ s olimpijskim bazenom i brojnim drugim turističkim sadržajima, vrijedne 38 milijuna eura, znače, turistički preporod za grad Bjelovar i Bjelovarsko- bilogorsku županiju- najavio je gradonačelnik Bjelovara, Dario Hrebak. Ovaj projekat od općeg je interesa za lokalno gospodarstvo, za proizvođače hrane, za zapošljavanje naših građana, za razvoj kontinentalnog turizma a izgradnjom bjelovarskih toplica Bjelovar će postati centar za razvoj vodenih sportova u Hrvatskoj – smatra Hrebak, dodajući , da su već obavljeni ozbiljni razgovori s Hrvatskim olimpijskim odborom.

 Gradonačelnik je najavio početak gradnje „Termi Bjelovar“ u jesen ove godine, a prema njegovoj procjeni i procjeni izvođača radova, izgradnja će trajati 18.mjeseci.

- Zamjenik gradonačelnika, Igor Brajdić, kaže: “To je najuspješniji projekt naše generacije koja je vrlo aktivna u povlačenju sredstava od različitih fondova, jer ne postoji natječaj na koji se grad Bjelovar ne prijavljuje! Samo u protekloj godini povukli smo ogroman novac, čak 200 milijuna eura za različite projekte od čega je 17 milijuna za toplice. Izgradnjom toplica, planiramo popuniti smještajne kapacitete na obroncima Bilogore barem 10 mjeseci u godini!“.

Novinarima se je obratio i direktor „Termi Bjelovar“, Zvonimir Žarec, koji je istakao da je ovaj projekt trenutno najveća greenfield investicija u Hrvatskoj te da izgradnja toplica  predstavlja jedan nad standard koji građani  možda u ovom trenutku ne razumiju, ali da će izgradnjom toplica grad dobiti novu kvalitetu života i turističku atraktivnost.

 

Napisala: Dubravka Vukoja

Foto: Bjelovar info

Datum objave: 20. 01. 2024.
  Novosti - Sve