Bjelovar – osvojio drugo mjesto u Hrvatskoj za najljepši advent

„Bjelovarski Advent“, kao i svih dosadašnjih godina, na blagdan Sveta tri kralja ugasio je sjaj stotine tisuća žaruljica i blještavilo koje je privuklo desetke tisuća malih i velikih turista kao i brojnih domaćih posjetitelja koji su danima uživali u Božićnoj Bjelovarskoj bajci. Ovogodišnji program bio je do sada najbogatiji u novijoj povijesti grada a vrijedni organizatori Adventa pobrinuli su se da između sto programa, svatko pronađe ono što najviše voli!

- Gradonačelnik Bjelovara, Dario Hrebak i njegov zamjenik, Igor Brajdić ne kriju zadovoljstvo posječenošću Adventa i osvojenim drugim mjestom u „odabiru najljepšeg adventa“ na portalu gradonačelnik.HR u kategoriji „Veliki gradovi“ u kojemu je sudjelovalo 48 gradova i 16 općina koje su sudjelovale u izboru.

Zanimljivost, Božićnog projekta je i obaranje jednog rekorda, naime, na atraktivnom klizalištu u centralnom parku klizalo je preko 14.000 ljudi! Svaki dan bio je ispunjen brojnim sadržajima, kao što su: koncerti, brojne radionice, kazališne predstave, nastup mažoretkinja, škola klizanja, izložba jaslica , Moto mrazovi i obavezne posjete Djeda Božićnjaka. Bjelovarsko- križevačka biskupija organizirala je žive jaslice i rođenje maloga Isusa, što simbolizira i vrhunac samog Božića.

- Puno je pojedinaca , tvrtki, udruga, medija, cvijetnih aranžera, glazbenika i organizatora iz Gradske uprave koji su zaslužili VELIKO HVALA, za odlično odrađenu manifestaciju- istakao je dogradonačelnik Brajdić.


Napisala: Dubravka Vukoja

Datum objave: 06. 01. 2024.
  Novosti - Sve