Osuđujemo dolazak srpskih folk zvijezda u ratom razoreni Bjelovar

Predsjednik Udruge obitelji poginulih branitelja RH Kusonje 1991- 1993.,Ivan Dukić, sazvao je konferenciju za novinare na kojoj je u ime obitelji poginulih, najoštrije osudio dolazak, srpske pjevačice, Lepe Brene u Bjelovar 3.prosinca, koja je za vrijeme Domovinskog rata pjevala srbočetničkim neprijateljskim vojnicima. Ista pjevačica, kaže Dukić, četničkim pjesmama podizala je moral zločincima i agresoru na Hrvatsku, ubijani su ljudi i rušeni gradovi. Podsjećam javnost, na Barutanu i na 150 poginulih branitelja iz Bjelovara, mi još uvijek krvarimo i pamtimo najveću Bjelovarsku tragediju, a onda nam nakon svega, neki dovode najveća smeća s istoka dok naši kvalitetni glazbeni izvođači ne mogu dobiti angažman u svojoj državi.

-Pitam se, zašto je, branitelju i dragovoljcu Domovinskog rata, Marku Perkoviću Thompsonu, zabranjen nastup u Puli a Lepa Brena može slobodno nastupati u Bjelovaru i zarađivati novce. Smatram, da dio odgovornosti za ovaj događaj snose i određene političke strukture koje su dale zeleno svjetlo organizatoru turbofolk parade kao i naš MUP koji izdaje dozvole za nastup izvođača- poručio je Dukić.  Mi nemamo ništa protiv branitelja srpske nacionalnosti koji su zajedno sa nama branili Domovinu.

-„Nikada nisam ni pomislio da ćemo nakon 30 godina, žalovanja za našim najmilijima koji su dali živote za slobodu i samostalnost, morati braniti dostojanstvo žrtve bjelovarskih ratnika na ovaj način!“ Ako je ovaj koncert, poklon naših vlasti za Svetog Nikolu, možemo im samo reći, hvala, niste trebali- zaključio je predsjednik Udruge roditelja poginulih branitelja Kusonja, Ivan Dukić.

-Ratni zapovjednik obrane grada Bjelovara, Stjepan Budinski, ogorčen je i kaže da je taj nastup ponižavajući za sve branitelje, pogotovo u ove Vukovarske dane, kada je plakala i već tri desetljeća plače cijela Hrvatska.  Uz 150 poginulih, tu je i 300 ratnih vojnih invalida Bjelovara koje boli da uz toliko Hrvatskih glazbenika „moraju“ slušati glazbu pjevača, iz zemlje koja je bila agresor na Hrvatsku i podržavala JNA i četnike.

-Dubravka Vukoja, ratna novinarka i braniteljica, predsjednica udruge „Žene u Domovinskom ratu“ rekla je slijedeće: „Ratne rane još uvijek nisu zacijelile, mi sudionici Domovinskog rata to najbolje znamo. Stalno smo u kontaktu sa majkama poginulih branitelja, s ratnim invalidima i zapravo sama pomisao da netko tko je bio povezan sa zločincima dođe nastupati u naš grad je nedopustivo!  Žalosno je, da Thompson ne može pjevati i nastupati u Istri i Puli, a pjevačice sa istoka slobodno dolaze u Bjelovar.

Predsjednik koordinacije braniteljskih udruga grada Bjelovara Mladen Sabolović, također je najoštrije osudio u ime branitelja dolazak  i nastup srpske pjevačice Lepe Brene.

Datum objave: 25. 11. 2022.
  Novosti - Sve